Innovaatiot nähdään ratkaisuna moniin yhteiskunnan haasteisiin, oli kysymys sitten talouskasvun hidastumisesta, luonnon kantokyvyn rajoista tai työllisyyden kehittymisestä. Innovaatiot eivät kuitenkaan synny tyhjiössä, vaan vaativat kehittyäkseen moninaisia toimenpiteitä yhteiskunnan eri tasoilla, aina poliittiselta tasolta yksilötasolle asti.
Vuoden 2024 Kestävän työelämän foorumissa tutustutaan siihen, miten innovaatioita voidaan yhteiskunnassa edistää: Miten talous ja poliittinen ohjaus tukee innovaatioiden kehittymistä, mitä se edellyttää johdolta ja organisaatiokulttuurilta ja mikä on yksilön rooli innovatiivisuuden edistämisessä.
Alustajina valmennusohjelmassa ovat alan kärkinimet: Taloustieteilijä Mika Maliranta Laboresta, tutkimusprofessori Tuomo Alasoini Työterveyslaitokselta ja tutkimusjohtaja Jenni Spännäri CoHumansilta.
Mikä on Kestävän työelämän foorumi eli KTF?
Kestävän työelämän foorumi on TEKin ja YKAn (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut) yhteinen valmennuskokonaisuus, joka tarjoaa osallistujilleen tietoa ajankohtaisista kestävyyteen liittyvistä tematiikoista ja antaa valmiuksia reflektoida omaa roolia muutoksentekijänä omassa työyhteisössä ja omalla työuralla. Foorumissa on joka vuosi uusi ajankohtainen teema. Kestävän työelämän foorumi korvaa aikaisempina vuosina toimineen Maailmanparannusforumin.
Valmennuskerrat
Valmennuskokonaisuus koostuu kolmesta verkkopohjaisesta tapaamisesta, jotka pidetään Zoomissa tiistaina 17.9., torstaina 10.10. ja torstaina 14.11. klo 17–19.15. Valmennuskertojen tarkemmat kuvaukset oppimistavoitteineen löydät alta.
Valmennuskertojen välissä osallistujat voivat jatkaa aiheen syventämistä itsenäiseen tahtiin valmennusohjelman Howspace-alustalla, josta löytyy myös valmennuskertojen tallenteet ja osaamisen reflektiointia ja arviointia tukevia tehtäviä.
Alustajat
Mika Maliranta
Mika Maliranta on suomalainen taloustieteilijä, joka tunnetaan erityisesti työmarkkinoihin, tuottavuuteen ja innovaatioihin liittyvistä tutkimuksistaan. Hän johtaa tutkimuslaitos Laborea ja toimii myös osa-aikaisena taloustieteen professorina Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimustyönsä ja julkaisunsa käsittelevät usein innovaatioiden vaikutuksia talouteen ja työmarkkinoihin.
Tuomo Alasoini
Tuomo Alasoini toimii tutkimusprofessorina Työterveyslaitoksella Hyppäys digiin -yksikössä. Alasoini on tekniikan ja valtiotieteiden tohtori sekä Helsingin yliopiston sosiologian dosentti. Ennen siirtymistään Työterveyslaitokselle vuonna 2018 hän työskenteli sosiaali- ja terveysministeriön alaisessa Työelämän suhteiden neuvottelukunnassa, työministeriössä ja Tekesissä erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Hänen viimeaikaisia tutkimuksen kohteitaan ovat olleet hybridityö, ammattirakenteen muutos digitalisaation myötä, työelämän digikuilut ja vihreä siirtymä työelämässä.
Jenni Spännäri
Jenni Spännäri (TT, dos.) toimii tutkimusjohtajana CoHumans Oy:ssa ja vanhempana tutkijana Itä-Suomen ja Helsingin yliopistoissa. Hänen erityisalojaan ovat viisaus, myötätunto ja inhimillisyys, erityisesti johtamisessa ja työelämässä. Spännäri tunnetaan myös useiden tietokirjojen kirjoittajana, esimerkiksi Viisaus – käyttäjän opas (Tuuma 2019).
Valmennuskertojen sisällöt
Koko valmennuksen suorittaminen
Kaikkiin kolmeen tapaamiseen ja Howspace-työskentelyyn osallistuneille myönnetään sähköinen osaamismerkki, jonka voi liittää vaikka omaan LinkedIn-profiiliin.
Kenelle
Tapahtuma on avoin kaikille TEKin jäsenille.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset koko valmennusohjelmaan ma 16.9.2024 klo 12 mennessä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy sivun yläreunasta.