Opiskelijan TEK

|
Uutinen

Lähes kaikki TEKin palvelut ovat käytössäsi jo opiskeluaikana. Tutustu tarjontaan ja hyödynnä sopivimmat palvelut. TEKin opiskelijajäsenyys on maksuton.

Kokemus: sain lakimieheltä apua ongelmatilanteessa

”Opiskelin tuotantotaloutta Lappeenrannassa, ja työskentelin projektiluontoisissa tehtävissä teollisuuden alalla.

Kerran kävi niin, että vastoin työnantajani kanssa tehtyä sopimusta en saanutkaan korvausta kertyneistä ylityötunneista.

En jäänyt yksin miettimään ongelmaani, vaan otin TEKin opiskelijaedustajan neuvomana yhteyttä TEKin lakineuvontaan. Lakimies kävi asian kanssani läpi ja hoiti sen jälkeen yhteydenpidon työnantajayrityksen kanssa. Molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun päästiin muutamassa kuukaudessa.

TEK tarjosi minulle merkittävän tuen ongelmatilanteessani. Suosittelen ottamaan yhteyttä TEKin lakipalveluihin, jos sinulla on kysymyksiä esimerkiksi työsopimuksestasi tai työnantajan ja -tekijän velvollisuuksista työpaikallasi.”

Aku Lipsanen, valmistunut 2013

 

Kokemus: sain cv-klinikalta tukea työnhakuun

"Lappeenrannan teknillisen yliopiston kemiantekniikan opiskelujeni lähestyessä loppua, aloin etsiä ahkerasti pidempiaikaisia töitä.

Tällöin huomasin yliopiston kesätyömessujen mainoksesta mahdollisuuden osallistua TEKin CV-klinikkaan. Päätin ilmoittautua mukaan, sillä oman perehtymiseni lisäksi tunsin tarvitsevani lisää vinkkejä ansioluettelon ja hakemuksen laadintaan.

Lähetin ansioluetteloni etukäteen TEKin uravalmentajien luettavaksi. Sain siitä klinikalla henkilökohtaista palautetta kasvotusten ja kirjallisena. Lisäksi sain mukaani CV:n laatimista ja ylläpitoa tukevia materiaaleja.

Käytän edelleen hyödykseni CV-klinikan oppeja, ja voin lämpimästi suositella palvelua muillekin. Mielestäni olisi tärkeää muistaa päivittää omaa ansioluetteloaan säännöllisesti, vaikka ei aktiivisesti töitä hakisikaan. Voisin itsekin taas päivittää omaa ansioluetteloani.”

Maria Matveinen, valmistunut 2014

 

LAKIMIES AUTTAA

TEKin lakimiehet ovat erikoistuneet työlainsäädäntöön. Heillä kannattaa tarkistuttaa vaikkapa kesätyösopimus ja ottaa yhteyttä, jos muut työsuhteeseen liittyvät asiat askarruttavat. 

 

OPPIA TYÖNHAKUUN

Työkirja on työnhakuopas kaikille opiskelijoille. Löydät sieltä hyvät hakemus- ja CV-mallit sekä haastattelutärpit. Työkirjat rantautuvat kampuksille joulukuun alussa. Silloin kampuksilla aukeavat myös TEKin CV-klinikat. Työnhakuun saa apua myös alkuvuoden CV-klinikoilta. Valmistuttuasi voit myös lähettää asnioluettelosi ja työhakemuksesi arvioitavaksi TEKin uravalmentajille. 

 

KYHIT JA TYKIT AUTTAVAT

Teekkariyhdysmies eli Tykki on osa TEKin opiskelijaorganisaatiota. Tykki voi olla ihan vieressäsi, sillä kaikilla teekkaripaikkakunnilla on oma Tykkinsä. Tykiltä voit kysyä mitä vain, ja Tykki vastaa aina parhaansa mukaan. Jokaisessa yhteistyökillassa toimii puolestaan TEKin kiltayhdyshenkilö eli Kyhi. Kiltayhdyshenkilöt ovat TEKin kouluttamia työelämäosaajia, joten älä epäröi turvautua heidän apuunsa. Jos Kyhi ei tiedä vastausta kysymykseesi, hän osaa neuvoa eteenpäin.

 

VAKUUTUS TYÖTTÖMYYDEN VARALTA

Vakuuta itsesi työttömyyden varalta KOKO-kassassa. Jos valmistuttuasi joudut työttömäksi, saat ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, mikäli työssäoloehto täyttyy. Kassan jäsenyys on maksullinen.

 

MIKÄ PALKKA?

TEK antaa vuosittain suositukset sekä opiskelijoiden että vastavalmistuneiden palkoista. Se on hyvä lähtökohta, kun mietit palkkapyyntöäsi. 

 

OPISKELIJATAPAHTUMIA JA JÄYNIÄ

TEK panostaa myös opiskelijakulttuuriin tukemalla kiltoja, järjestämällä valtakunnallisen Teekkarijäynäkilpailun ja olemalla mukana erilaisissa opiskelijatapahtumissa. 

 

ALET JA EDUT

TEK-lehden lisäksi saat Tekniikka&Talous ja Talouelämä -lehdet Talentumin Summa-palvelusta. TEK tarjoaa myös muita etuja ja alennuksia.

 

Avainsanat: