TNS Gallup: Akavalaisista joka viides on harkinnut yrittäjyyttä
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin mielestä tulos on rohkaiseva, koska Suomi tarvitsee lisää yrittäjiä ja heidän luomiaan työpaikkoja.
Joka viides akavalainen työntekijä on harkinnut ryhtymistä yrittäjäksi tai ammatinharjoittajaksi viiden viime vuoden aikana, kertoo Akavan TNS Gallupilla teettämä tuore kysely. Kyselyyn vastasi elokuussa 927 akavalaista. Heistä seitsemän prosenttia toimii pää- tai sivutoimisena yrittäjänä.
– Tämä on rohkaiseva tulos, koska me tarvitsemme lisää yrittäjiä ja heidän luomiaan työpaikkoja. Kun näinkin suuri osa jo pelkästään akavalaisista pohtii yrittäjyyttä, on meidän todella huolehdittava osaamisen tasosta Suomessa. Huippuosaaminen on suomalaisten yritysten menestyksen taustalla, olipa toimiala mikä hyvänsä, sanoi puheenjohtaja Sture Fjäder Akavan järjestämässä seminaarissa torstaina 27.11.
Seminaarin teemana oli Uusi työ. Akavan tavoitteena on lähivuosina nostaa muutoinkin esiin esityksiä uusien työpaikkojen ja talouskasvun luomiseksi.
Suomalaisilta yrityksiltä ostetaan tuotteita tai palveluita sen vuoksi, että ne ovat muita parempia, Akava muistuttaa.
– Näiden tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa, rakentamisessa ja tuottamisessa tarvitaan korkeaa osaamista nyt ja tulevaisuudessa. Me emme pärjää keskustelulla, jossa esitetään palkka-alea tai asetetaan eri toimialoja vastakkain. Meidän on annettava elintilaa kaikille yrityksille ja rohkaistava niitä kansainvälisille markkinoille, Fjäder sanoi.
Akavan tavoitteena on saada yrityksille seuraavan hallituskauden aikana sellaiset toimintaedellytykset, että ne luovat kasvaessaan ja kansainvälistyessään satojatuhansia uusia työpaikkoja. Akavan tavoitteena on nostaa työllisyysaste vähintään 75 prosenttiin.
– Tämä edellyttää investointeja koulutukseen ja osaamiseen sekä tehokkaampaa innovaatio- ja yritystukijärjestelmää ja kannustavampaa verotusta. Meidän on saatava entistä rohkeampia, kasvuhakuisempia ja kansainvälisempiä yrityksiä. Kaikki eivät tietenkään voi toimia yrittäjinä, mutta jokaisessa työtehtävässä tarvitaan yrittäjähenkeä.
- Lue lisää Akavalainen-verkkolehdestä