Työnhakija, näillä vinkeillä osaamisesi tulee löydetyksi

|
Blogimerkintä

Hakukoneoptimoinnilla varmistat, että rekrytoijat löytävät osaamisesi sosiaalisesta mediasta, rekrytointijärjestelmistä ja CV-tietokannoista.

Työpaikoista suuri osa täyttyy nykyään ihan muuta kautta kuin avoimella ilmoittelulla. Työnhakijan kannalta tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että osaamisen täytyy olla löydettävissä niin sosiaalisessa mediassa kuin erilaisissa rekrytointijärjestelmissä.

Rekrytoijat ja rekrytoivat esimiehet etsivät tarvittavaa osaamista muun muassa LinkedInistä, omista rekrytointijärjestelmistään ja erilaisista portaaleista (esimerkiksi Monsterin CV-tietokanta). Työnhakijan kannattaakin käyttää aikaansa paitsi työn etsimiseen, myös sen varmistamiseen, että tulee löydetyksi.

Mieti, millä osaamistasi kuvaavilla hakusanoilla haluaisit tulla löydetyksi, ja varmista, että ne toistuvat profiilissasi, CV:ssäsi ja hakemuksessasi.

NÄILLÄ VINKEILLÄ ET JÄÄ MUIDEN HAKIJOIDEN JALKOIHIN

  • Oman alan osaamista kuvaava keskeinen sanasto täytyy olla hallussa. Tutki työpaikkailmoituksia, tehtävänkuvia ja oman alasi ammattilaisten LInkedIn-profiileja, jotta saat hyvän käsityksen alan sanastosta.
  • Mieti, millä osaamistasi kuvaavilla hakusanoilla haluaisit tulla löydetyksi, ja varmista, että ne toistuvat profiilissasi, CV:ssäsi ja hakemuksessasi.
  • Käytä avainsanojasi myös niiden perusmuodossa. Niitä rekrytoija luultavimmin käyttää hakusanoina.
  • LinkedInissä voit kirjoittaa Summary-osion loppuun listan osaamistasi kuvaavista hakusanoista sen lisäksi, että käytät niitä tehtävänkuvauksissa ja mahdollisesti myös Headline-kentässä. Erota lista selkeästi varsinaisesta esittelystä otsikoimalle se vaikkapa ”Keywords”.
  • Rekrytointiportaalien lomakkeissa on usein vapaasti täytettävä lisätietokenttä. Siihen voit halutessasi lisätä hakusanalistasi. Tällä tavalla profiilisi hakutulos vahvenee, kun nimeämääsi osaamista haetaan tietokannasta.
  • Useat rekrytointijärjestelmät hakevat myös profiilin liitteistä, joka kannattaa ottaa huomioon CV:ssä ja hakemuksessa. Konelukija ei pahastu pienemmästä fonttikoosta, joten hakusanat voi laittaa esimerkiksi varsinaisen sisällön jälkeen pienemmällä fontilla.