Nainen istuu polvet sylissä katon reunalla ja katsoo maisemaa.
Foorumi

Osa 2. Neuromoninaisuuden huomioiva toimintakulttuuri

Toisessa webinaarissa saat tietoa siitä, kuinka organisaatiot voivat rakentaa neuromoninaisuutta tukevia eli neuroinklusiivia toimintamalleja. Koulutuksessa käydään läpi, mistä ja miten organisaatio voi aloittaa neuroinkluusion kehittämisen pienilläkin panoksilla sekä työn pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä.

Järjestämme Ekvalitan kanssa kolmiosaisen webinaarisarjan "Neuromoninaisuus työelämässä", joka pureutuu neuromoninaisuuden käsitteeseen ja sen huomioimiseen työyhteisöissä. Voit osallistua yhteen tai kaikkiin webinaareihin, oman mielenkiintosi mukaan. Webinaareista tulee myös tallenteet. 

Tule mukaan oppimaan ja kehittämään työyhteisöjä, joissa jokainen voi loistaa!

 

Ilmoittautuminen päättyy 02.10.2024

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

02.10.2024

Aika

08:30-10:00

Paikka

Zoom

Teemat

Kulttuuri ja yhteisöllisyys

Kieli

Suomi

Toisessa webinaarissa saat tietoa siitä, kuinka organisaatiot voivat rakentaa neuromoninaisuutta tukevia eli neuroinklusiivia toimintamalleja. Koulutuksessa käydään läpi, mistä ja miten organisaatio voi aloittaa neuroinkluusion kehittämisen pienilläkin panoksilla sekä työn pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä.

  • Neuromoninaisuus osana organisaation toimintaa (strategia, yhdenvertaisuussuunnittelu ja - työ, henkilöstöpolitiikka jne.) 
  • Henkilöstöpolitiikka - rekrytointi ja perehdytys, työhyvinvointi, työpaikan toimintakulttuuri 
  • Neuroystävällisyys käytännössä
  • Osallistava johtaminen
Fandi Maia

Maia Fandi

Pääkouluttajana on osallisuusasiantuntija Maia Fandi. Maian sydäntä lähellä on osallisuuden esteiden tunnistaminen ja purkaminen. Hän työskentelee osallisuusasiantuntijana ja fasilitaattorina Osana yhteistä ratkaisua Oy:ssa ja suunnittelijana Opintokeskus Visiossa. Maia on myös neuromonimuotoisuuden puolestapuhuja, joka katsoo maailmaa itsekin ADHD:n värittämästä näkökulmasta. Koulutukseltaan Maia on mm. YTM ja aikuiskouluttaja.

Työn alla olevia julkaisuja: 
“Neuromoninaisuuden huomioiminen työyhteisössä” - opas (e-julkaisu, tulossa 2024) ja esikoistietokirja “Turvallisemman tilan periaatteiden käsikirja” (Vastapaino, tammikuu 2025, yhdessä Javiera Marchant Aedon kanssa)

Gustavsson Malin

Malin Gustavsson

Malin Gustavsson on sukupuolentutkimuksen maisteri, Ekvalitan toiminnanjohtaja vuodesta 2008 ja yhdenvertaisuus - ja tasa-arvoasioiden asiantuntija. Malin on työskennellyt yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymysten parissa yli 15 vuoden ajan lähinnä Suomessa, ja viimeisempien vuosien aikana myös Ruotsissa ja muissa maissa. Hänellä on laaja kokemus sekä yksityiseltä, julkiselta että kolmannelta sektorilta. Hänellä on pitkä kokemus organisaatioiden prosessityöskentelystä.

Kohtaamiseen liittyvät kysymykset ovat Malinin erikoisalaa. Hänellä on laaja osaaminen rajoittavista ja poissulkevista normeista, jota hän hyödyntää turvallisemman ja osallistavan organisaatiokulttuurin ja toiminnan edesauttamiseksi.

Osa 3. Osa 3: Miten voit toimia edistääksesi neuroinkluusiota? 16.10.2024 ‹
Paneudumme neuromoninaisuuteen pohjautuvan osallistavan työotteen juurruttamiseen työympäristössä. Saat mukaan valmiuksia käsitellä neuromoninaisuutta ja siihen liittyviä kysymyksiä työyhteisössä.
Osa 1. Neurovähemmistöt suomalaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä 18.9.2024 ‹
Ensimmäisessä osassa keskitytään neurovähemmistöjen, kuten ADHDja autismin kirjon, edustajien työntekijäkokemuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä. Kaksi neurovähemmistöjen edustajaa jakaa omia kokemuksiaan ja tarjoaa käytännön vinkkejä työyhteisöille.

Koulutuksen tavoitteet

Lisää osallistujien tietämystä ja ymmärrystä 

  • neuromoninaisuudesta ja neurovähemmistöistä
  • haasteista ja mahdollisuuksista liittyen inklusiivisemman ja osallistavamman työympäristön edistämiseen neuromoninaisuuden näkökulmasta
  • siitä, miten me kaikki olemme osallisia niin osallistavan kuin poissulkevan organisaatiokulttuurin luomisessa

Antaa työkaluja inklusiivisemman ja osallistavamman työympäristön edistämiseen neuromoninaisuus huomioiden.

Kohderyhmä ja toteutus

Kaikki aiheesta kiinnostuneet TEKin jäsenet. Koulutusta suositellaan erityisesti esihenkilöille, tiiminvetäjille ja hr-henkilöstölle sekä organisaatiokehittämisestä ja yhdenvertaisuuden edistämisestä vastaaville/kiinnostuneille. Koulutus sopii myös neurovähemmistöihin kuuluville, jotka kaipaavat lisätietoa siitä, kuinka voisivat edistää neuromonimuotoisuutta omalla työpaikallaan. Jokaisessa webinaarissa on tunnin mittainen asiantuntijapuheenvuoro, jonka jälkeen on varattu 30 minuuttia kysymyksille. Kysymyksiä voi esittää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä tai koulutuksen aikana chat- kentän kautta. 

Ilmoittautuminen päättyy 02.10.2024

Avainsanat: