Mari-Leena Talvitie on TEKin uusi hallituksen puheenjohtaja

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEKin valtuusto valitsi diplomi-insinööri, kansanedustaja Mari-Leena Talvitien TEKin hallituksen puheenjohtajaksi äänin 44-33.

Tekniikan akateemiset TEKin hallituksen uusi puheenjohtaja on diplomi-insinööri, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (kok.) Oulusta. Uusi valtuusto valitsi hallituksen puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan Helsingissä perjantaina 4. syyskuuta.

Vastaehdokkaana puheenjohtajavaalissa olivat Juho Salmi Helsingistä ja Mika Uusi-Pietilä Tampereelta.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella äänet jakautuivat niin, että Mari-Leena Talvitie sai 34 ääntä, Juho Salmi 26 ääntä ja Mika Uusi-Pietilä 17 ääntä.

Toisella kierroksella Talvitie sai 44 ääntä ja Salmi 33 ääntä.

– Vajaa 20 vuotta sitten sydän alkoi sykkiä TEKille ja entinen teekkari on ikuinen teekkari. Teen parhaani, että ihmisen, teknologian ja yhteiskunnan suhde kehittyy, Talvitie sanoi lyhyessä kiitospuheessaan.

TEK-lehti esitti ennen valintaa kaikille kolmelle sähköpostitse samat kolme kysymystä, joiden tarkoitus oli selvittää, mitä ehdokkaat ajattelevat TEKistä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisäksi ehdokkaat perustelivat, miksi he hakivat puheenjohtajaksi ja miksi juuri heidät kannattaisi valita. Tässä muistin virkistämiseksi vielä tuoreen puheenjohtajan vastaukset.

Mitä muuttaisit TEKin toiminnassa hallituksen puheenjohtajana, Mari-Leena Talvitie?

Mari-Leena Talvitie

– Tavoitteena olisi näkyvä, vaikuttava ja houkutteleva TEK. Nostaisin TEKin ajatusjohtajuutta koulutuspolitiikassa ja AY-ympäristössä. Lisää keskustelunavauksia ulospäin. Toimisin siten, että TEKin päätöksentekokulttuuri on avointa, kannustavaa ja vuorovaikutuksellista. Tukisin yhteisöllisyyttä sekä luottamushenkilöiden että toimiston sitoutumista – jotta kaikki toimivat yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Jotta pystymme tarjoamaan yksilöllisiä palveluita erityisesti nuorille jäsenille mutta myös kaikille, on ymmärrettävä osaajien muun muassa työ- ja perhe-elämään liittyviä tarpeita.

Nostaisin keskusteluun kestäviä ratkaisumalleja myös ihmisten sosiaalisiin ja ekologisiin haasteisiin. Olkoon ne hyvään johtamiseen, mielenterveyspalveluihin, lasten tai ikääntyvien vanhempien hoitoon liittyviä asioita. HuoliLinja on yksi toimiva avaus siihen suuntaan.

Mitä et muuttaisi TEKin toiminnassa hallituksen puheenjohtajana?

– TEK on osaajien yhteisö ja ammattijärjestö. Jokainen osaaja on yhtä tärkeä, olkoon työuran alku-, keski- tai loppupäässä. Pääosa TEK:in rakenteista kuten valtuustosta valiokuntiin on kohdallaan. On tärkeä innostaa niin rivijäseniä kuin luottamushenkilöitä sekä tarjota yhteisiä alustoja osaamisen hyödyntämiselle, keskusteluille sekä tapahtumia verkostoitumiselle.

Hallituksen rooli on keskittyä suuriin linjoihin, katse tulevaisuudessa. Toki on oltava myös ketteryyttä reagoida toimintaympäristön muutoksiin. Ohjaisin toimintaa siten, että yhdessä sovittu valtuustosopimus toteutuu.

TEK:ssä on tehty paljon hyviä uudistuksia ja nostettu esiin mm. perhevapaiden muutostarpeita – sitä työtä mielellään tukisin ja jatkaisin! 

Miksi haet hallituksen puheenjohtajaksi eli miksi sinut kannattaa valita?

– Olen ehdolla puheenjohtajaksi, koska olen kiinnostunut TEKin ja Suomen tulevaisuudesta. Koen, että oululaisena ympäristötekniikan DI:nä, toisen kauden kansanedustajana ja kolmannen kauden TEK-valtuutettuna minulla on annettavaa niin TEKille kuin hyvän työelämän uudistustarpeisiin. Olen valmis laittamaan likoon persoonani ja osaamiseni. TEK saisi minusta puheenjohtajan, jolla on laajaa osaamista ja johtamiskokemusta sekä monipuolisia verkostoja ja yhteydet valtakunnan huipulle. Minulla on tahtoa, taitoa ja sydäntä rakentaa TEKiä osaajien yhteisönä. Olen rohkea ja avoin tulevaisuuden rakentaja, vastuullinen järkipolitiikko ja yhteistyökykyinen joukkuepelaaja.

 

Avainsanat: