NääsPeksi sytytti impro-kipinän

|
Uutinen

Näyttelijä, improvisaatiokouluttaja ja DI Harri Kailannon mukaan improvisaatioteatterista saa varmuutta myös työelämän esiintymistilanteisiin.

Miten innostuit improvisaatio
teatterista?

Olen lapsesta asti tykännyt näytellä. Kun aloitin opinnot Tampereen teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1999, osallistuin NääsPeksin järjestämälle improvisaatiokurssille. Se polkaisi harrastukseni kunnolla käyntiin. Improilu tuntui heti omalta lajilta. Pidän esiintymisestä, ja improssa tekeminen on monipuolista ja luovaa. Siinä tarinan kerrontaan pääsee vahvasti mukaan.

Minkälainen esiintyjä olet?

Olen monipuolinen. Pystyn sekä vakavaan teatteriin että komediaan, osaan tarinan kerrontaa ja mimiikkaa. Olen heittäytyvä ja lähden mielelläni mukaan erilaisiin juttuihin.

Mikä on mieleenpainuvin hetki 
improilusta?

Hetkiä on monia, mutta Snorkkelin keikka Tampereen tapahtumien yössä Tallipihalla on jäänyt erittäin tunnelmallisena mieleen. Näytelmä muotoutui absurdiksi!

Miten DI-opinnot vaikuttavat 
improvisaatioosi?

Opintojen ansiosta osaan käsitellä erilaisia aiheita laaja-alaisesti. Monipuolinen ajattelu ja kyky yhdistellä asioita ovat improssakin hyödyksi. Snorkkeli tekee paljon pikkujoulukeikkoja tekniikan alan yrityksissä ja yleisö saattaa yllättyä, kun alan aiheet ovatkin minulle tuttuja.

Suositteletko improilua TEK-lehden lukijoille?

Ehdottomasti! Monet joutuvat esiintymään töissä, improsta saa siihen varmuutta. Tässä oppii myös vuorovaikutustaitoja. Kun improvisoi toisen kanssa, joutuu kuuntelemaan keskittyneesti ja aidosti. Siitä on paljon hyötyä ihan kenelle vain.

Kuka? Harri Kailanto

Avainsanat: