Teekkarin työkirja 2017 esittää: Testaa, mikä dinosaurus olet työyhteisössäsi

|
Uutinen

Uuden Teekkarin työkirjan kunniaksi esittelemme leikkimielisen testin, jonka avulla voit tunnistaa itsessäsi ja työyhteisössäsi dinosaurusten ominaisuuksia.

 
Uusi Teekkarin työkirja on valmis. Opus kertoo tekniikan alan opiskelijoille kaiken oleellisen työnhausta, ja se valmistuu vuosittain TEKin ja yliopistojen yhteistyönä. Vuoden 2017 editio on suunnattu erityisesti avuksi loppuvaiheessa oleville opiskelijoille ja jo työelämän kynnyksellä oleville tekniikan alan asiantuntijoille. Kirjassa visioidaan omaa uraa ja varaudutaan tulevaan.
 
Visuaalisesti kirjan teemassa ovat läsnä dinosaurukset, jotka voi tulkita työpaikkojen mahtavimmiksi eläimiksi, joilla on kuitenkin vielä kehitettävää, ennen kuin ne selviytyvät työelämän alati muuttuvissa koukeroissa. Monilla tunnetuimmilla dino­sauruksilla on selkeitä ominaisuuksia, joista voi päätellä niiden hyvät ja huonot puolet. Nämä ominaisuudet peilautuvat myös työpaikoilla. Kieli poskessa laaditulla testillämme voit selvittää, mikä dinosaurus olet. 

 

T-Rex

Tyrannosaurus rex, eli tuttavallisemmin T-Rex, on tietysti dinosauruksista tunnetuin. Mahtavan lihansyöjän ainoana heikkoutena olivat pikkuruiset yläraajat, joilla ei ylettynyt kurkottamaan metriä pidemmälle.
 
Olet T-Rex jos: Olet luonteva johtaja ja/tai näkyvällä paikalla työskentelevä alasi keulakuva. Ongelmana on, ettet ylety kovin pitkälle, ja pidemmän tähtäimen suunnitelmissa kaipaat apua muilta.
 
 
 
 
 
 

Triceratops

Laumoissa eläneellä, hauskan näköisellä kasvissyöjällä oli terävät sarvet päässä, mutta se oli myös hieman kömpelö otus. Oletko koskaan yrittänyt kulkea ovista valtavan luukaulurin kanssa?

 
Olet Triceratops jos: Olet työ­paikkasi vitsailija, lauhkea ja sosiaalinen vuoro­vaikuttaja, mutta ajoittain myös hieman kömpelö.
 
 
 
 
 
 

Stegosaurus

Tunnetulla jurakautisella kasvissyöjällä oli vahva häntä, josta nousi teräviä luu­piikkejä. Tällä se kykeni humauttamaan vaikka arkkivihollistaan Allosaurusta. Stegosauruksen haittana oli pieni pääkoppa, johon ei mahtunut kovinkaan suuria aivoja. 
 
Olet Stegosaurus jos: Olet työ­paikallasi kaivattava raaka voima, etkä joudu ajattelemaan tehtäviäsi turhan tarkasti.
 
 
 
 
 
 

Pachycephalosaurus

Näillä luupäillä oli paksut kallot. Pää edellä kahdella jalalla juoksevat kasvissyöjät eivät välittäneet pienistä esteistä, koska niiden pää oli niin hyvin vuorattu.
 
Olet Pachycephalosaurus jos: Haluat edetä omapäisesti ja mahdollisimman nopeasti haluamaasi suuntaan. Ongelmia saattaa koitua, jos juokset jo oman risteyksesi ohi.
 
 
 
 
 
 

Troodon

Vähemmän tunnettu Troodon oli dinosauruksista älykkäimpiä, ja mikäli joukkotuho ei olisi surmannut pääosaa dino­lajeista, olisi Troodon kenties ollut maailmaa ­nykyään hallitseva laji. Pienikokoiset lihansyöjät saalistivat laumoissa.
 
Olet Troodon jos: Teet työtä mielelläsi porukassa ja olet hyvä tiimipelaaja, mutta isomman tehtävän kimppuun käyminen itseksesi kauhistuttaa ajatuksenakin.
 
 
 
 
 
 
 
Jos et tunne olevasi suuri ja mahtava dinosaurus, älä huoli. Joskus pienet ja ketterät työntekijät ovat kaikista sopeutuvaisimpia. Viimeisen 65 miljoonan vuoden aikana omasta ajastaan selviytyneistä pienistä dinoista on kehittynyt lintuja. Kehittymiseen ja tulevaisuuteen varautumiseen kannattaa myös lukea vihjeitä uudesta Teekkarin työkirjasta!
 
 

Työkirjan luotsasi tänä vuonna Paavo

Teekkarin työkirjan päätoimittaja vaihtuu vuosittain, jotta kirjaan saadaan aina tuoretta näkökulmaa. Tänä vuonna puikoissa oli Paavo Ihalainen, joka on Helsingin yliopistosta vuonna 2015 valmistunut valtiotieteiden maisteri. Paavolla on kokemusta lehtityöstä muun muassa Kanadan Sanomista, Aller Median tv-lehdistä, Episodista, Turun Sanomien Treffi-liitteestä sekä joukosta erilaisia freelancer-tehtäviä. Teekkarin työkirja 2017 on ensimmäinen hänen päätoimittamansa teos sitten Moguli-ainejärjestölehden vuosina 2007–2009. Päätoimittajan into­himoja ovat elokuvat, sarjakuvat, Kanada – ja dinosaurukset.
 
Kuva: Helena Hagberg

 

Vuoden 2017 Teekkarin työkirja lanseerataan tekniikan alan kampuksilla marraskuussa.
 
Lanseeraustilaisuudet:
 
Aalto-yliopisto (Otaniemi), Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi Vaasa sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto
22.11. klo 10–14.
 
Oulun yliopisto (Linnanmaa) sekä 
Tampereen teknillinen yliopisto (Hervanta) 23.11. klo 10–14.
 
Turun yliopisto ja Åbo Akademi sekä Helsingin yliopisto (Kumpula) 
24.11. klo 10–14.
 
Lanseerausten jälkeen työkirja on jaossa kampuksilla. Sivustolta ­www.teekkarintyokirja.fi löytyvät keskeiset työnhakuasiat sekä 
esi­merkiksi työnantajien kesätyölistaus.
 
 
Työkirjan kansikuva: Alisa Javits
 
 

 

Avainsanat: