Työelämä 2.7.2021 | Blogimerkintä Työlainsäädännön urbaanit legendat Työsuhdejuristin pöydälle tulee aina tasaisin väliajoin tiettyjä lainsäädäntöä koskevia uskomuksia tai urbaaneja legendoja. Usein niissä toistuvat samat, työsuhdeturvaa, vuosilomia ja erilaisia lisiä koskevat teemat. TEKin työsuhdejuristi ja työelämäasiantuntija Anna Mäki-Jokela oikaisee niistä nyt yleisimpiä.
Työelämä 7.6.2021 | Blogimerkintä Asiantuntijatkin tarvitsevat työaikasuojelua Pitkän koronavuoden jälkeen lienee paikallaan muistuttaa työntekijöiden – asiantuntijoidenkin – oikeudesta vapaaseen ja työaikasuojeluun.
Työelämä 15.3.2021 | Blogimerkintä Korkein oikeus linjasi: työnantaja voi joutua maksamaan (yt-lain mukaista) hyvitystä myös työsuhteen jatkuessa Työoikeudessa noudatetaan vakiintuneesti periaatetta, jonka mukaan työnantaja ei voi yksipuolisesti muuttaa työntekijän työsuhteen olennaista ehtoa. Osapuolet voivat aina neuvotella ehdon muuttamisesta, mutta ehdon yksipuolisen muutos voidaan toteuttaa vain irtisanomisperusteella ja irtisanomisaikaa noudattaen.
Työelämä 30.6.2020 | Blogimerkintä Muutosturva rakentaa siltaa työelämän murroksessa Koronakeväänä usean kodin ja työpaikan kahvihuoneesta on kuulunut keskustelua oman tai läheisen työpaikasta. Mitä tehdä, jos työt loppuvat? Miten minimoida työttömyyden kesto ja päästä nopeasti uuteen työhön? Pitääkö omaa osaamista päivittää?
Työelämä 10.3.2020 | Blogimerkintä Mitä työpaikoilla on tiedettävä koronaviruksesta? Koronavirus vaikuttaa nyt merkittävästi yhä useamman työhön ja arkeen. Ylempien toimihenkilöiden osalta tilanne on erityisen akuutti, sillä heidän tekemäänsä työhön sekä muuhun elämään kuuluu usein paljon matkustelua sekä kansainvälisiä kontakteja.